06 feb 2023

Housing Bank Amman Jordanië

Voor het hoofdkantoor voor de Housing bank in Amman hebben wij een CFD-onderzoek uitgevoerd ten behoeve van de bepaling van de werking van het reeds aanwezige RWA systeem in het centrale Atrium van het gebouw.

Het gebouw van 7 verdiepingen met een vloeroppervlak van 76.000 m2 heeft een groot Atrium over al deze lagen waarbij er een aantal verblijfruimten in het Atrium aanwezig zijn. Er diende te worden aangetoond dat, op de verdiepingen waar door het atrium gevlucht moet worden, er voldoende tijd beschikbaar was voor de gebruikers.

Via het CFD onderzoek is er voor een aantal scenario’s gesimuleerd wat de rookontwikkeling en verspreiding is door het gehele atrium, waarbij er door derden een RWA systeem in het atrium is ontworpen en geplaatst.

In het gehele proces zijn wij in samenwerking met United Engineering Sense uit Jordanië door de Civil Defense Department (CDD) geaccrediteerd als CFD Ingenieursbureau voor geheel Jordanië en buurlanden waar de CDD als toetsende partij is toegewezen, daarmee zijn wij een van de totaal twee partijen die deze erkenning hebben verkregen.