Over Exiss

Exiss is een flexibel en dynamisch bedrijf. Wij hebben veel ervaring en een schat aan kennis op het gebied van ventilatie, rookwarmteafvoer (RWA), branddetectie, regeltechniek, CFD simulatie onderzoek en wet- en regelgeving. Exiss is de professionele en deskundige partner als het gaat om het uitwerken van gelijkwaardige oplossingen naar het bouwbesluit. Het ontwerpen van RWA systemen voor zowel parkeergarages, atria, bedrijfshallen en overdruksystemen voor trappenhuizen en liften en laten toetsen door het bevoegd gezag. Ook voor het beoordelen van bestaande parkeergarages waar onduidelijk is wat het rechtens verkregen niveau is en waar moet worden beoordeeld of de garage wel voldoet aan de huidige regelgeving kunnen wij het traject met het bevoegd gezag begeleiden en waar nodig diverse oplossingen aandragen om ervoor te zorgen dat de garage wel weer voldoet aan de huidige regelgeving.Directeur en medeoprichter en stuwende kracht achter de organisatie; Daniek de Jager, is sinds 1998 werkzaam in de sector brandveiligheid en RWA ventilatie.
Hij bouwde gedurende deze tijd veel theoretische en praktijkgerichte deskundigheid op. Inmiddels is Daniek de Jager de expert als het gaat om het ontwerpen van rookwarmteafvoer-, rookbeheersing- en overdruksystemen.
Naast de normale dagelijkse werkzaamheden is Daniek de Jager actief als docent rookbeheersingsystemen voor de Federatie Veilig Nederland (voorheen VEBON) en voor de Brandpreventie Academy.
Wij hebben ontwerpen gemaakt voor honderden brandventilatie- en overdruksystemen en deze begeleid in het uitvoering- en opleveringstraject. Niet alleen voor de Nederlandse markt maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde staten, Roemenië, Turkije, Azië, Jordanië, Egypte en diverse landen in Europa.
Wij ontwerpen niet alleen systemen maar zijn daarbij ook nauw betrokken bij de detail engineering, uitvoering, inbedrijfstelling en oplevering van de installaties. Ook voeren wij regelmatig gevalideerde brandtesten uit met brandbakken tot een vermogen van 4 MW (hot smoke test) om ventilatiesystemen te valideren en op te leveren aan gemeente, brandweer en opdrachtgever.